nieuws

Nieuwe bios Dordrecht krijgt terras over water

Café

Kinepolis bioscopen bouwt een nieuwe bioscoop in Dordrecht met terras over het water. Dit laat Jordi Wientjes – Hotel Wientjes in Zwolle is zijn ouderlijk huis – weten aan Misset Horeca. Wientjes is country manager operations bij Kinepolis Nederland.

Nieuwe bios Dordrecht krijgt terras over water

De bioscopengroep Kinepolis heeft een principe-overeenkomst gesloten om alle dertien bioscopen over te nemen van Utopolis, waaronder vijf in Nederland; in Emmen, Den Helder, Almere, Zoetermeer en Oss.

Daarnaast gaat Kinepolis nieuwe bioscopen bouwen in Breda (10 zalen, bouw start dit najaar), in Utrecht (14 zalen met 3100 tot 3300 stoelen) in Den Bosch (grond recent aangekocht) en in Dordrecht. Deze laatste stad krijgt aan het Wantij een bioscoop met zes zalen en 1200 stoelen. Deze nieuwe bioscoop krijgt een terras over het water dat ook voor niet bioscoop-gasten toegankelijk is. Bezoekers kunnen hun auto naast de bioscoop stallen in een nieuwe parkeergarage voor 320 auto’s en 470 fietsen.

Geen brasserie of restaurant

‘We worden geen brasserie of restaurant, maar gaan wel kleine snacks aanbieden in onze horeca,’ zegt Jordi Wientjes. Hij is in Nederland verantwoordelijk voor de bioscopen van het Belgische moederbedrijf.

Naast de nieuwe bioscopen wordt ook de bestaande filmlocatie in Enschede na de zomer gerenoveerd. ‘We gaan daar de horecavoorzieningen ook aanpakken. Er komt een Mega Candy Store waar de gast middels zelfbediening zelf zijn drankjes en hapjes kiest.’

Kinepolis Group ontstond in 1997 uit een fusie van twee bioscoopgroepen en is genoteerd aan de beurs in Brussel sinds 1998. De bioscoopketen telt 35 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Polen. Naast haar bioscoopactiviteit is het bedrijf ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. In juli 2014 nam Kinepolis in Nederland 9 Wolff Bioscopen over, een daarvan is gesloten.

Reageer op dit artikel