nieuws

Ondernemers zien niks in ‘onvermijdelijk’ rookvrij terras

Café

Uit onderzoek van Misset Horeca blijkt dat terrasondernemers nog maar weinig voelen voor een rookvrij terras. Ruim 94% van de respondenten geeft aan geen rookvrij terras te willen. Een meerderheid denkt echter wel dat uiteindelijk alle terrassen toch rookvrij zullen zijn.

Ondernemers zien niks in ‘onvermijdelijk’ rookvrij terras

De discussie over roken op het terras neemt toe en het lijkt er sterk op dat na het rookverbod binnen, nu ook de buitenlucht opgeëist wordt door de niet-rokers. Misset Horeca vroeg in een enquête aan terrasondernemers of zij een rookvrij terras nastreven. Een overgroot merendeel, ruim 94 procent ziet niks in een rookvrij terras.

Rookvrij gedeelte wel een optie

De pijn lijkt ‘m vooral te zitten in het opleggen door de overheid. Bijna 90 procent van de respondenten noemt het doorgeslagen regelgeving. In de toelichting bevestigen ze een rookvrij terras wellicht te overwegen, maar dat er geen overheidsbemoeienis aan te pas dient te komen. Op de vraag of een deels rookvrij terras een optie is, antwoordt ruim 11 procent bevestigend.

Neerleggen bij rookvrij terras

Ondanks de overwegend grote antipathie tegen een rookverbod, denkt een meerderheid dat binnen nu en tien jaar alle terrassen rookvrij zullen zijn. Of zoals één ondernemer het stelt: ‘Nee voorlopig niet. Daarmee hou ik inderdaad een flinke slag om de arm, want ik denk dat uiteindelijk het roken op het terras verboden wordt, net zoals dat binnen al is gebeurd.’

Lees het volledige artikel met meer reacties van ondernemers in de nieuwe Misset Horeca 13, die zaterdag 18 juli verschijnt.

Reageer op dit artikel