nieuws

Paal 10 maakt rentree op derde plek Terras Top 100

Café

Te springen stonden ze. Drie jaar lang in de Eregalerij, na de winst in 2011 werd eerder als straf dan als beloning ervaren. En nu blijkt waarom: Paal 10 in Ouddorp keert terug in de Terras Top 100 en direct op plek 3.

Paal 10 maakt rentree op derde plek Terras Top 100

Groot feest was het tijdens de Terras Top 100-uitreiking in 2011. Toen hoorde Marc Dietvorst en Anne Marie Trommel dat hun Paal 10 in Ouddorp het beste terras van Nederland had. Het leidde er echter wel toe dat de zaak vervolgens drie jaar plaats mocht nemen in de Eregalerij. Iets dat voor de fanatieke ondernemers eerder als straf dan als verdiend rustmoment werd beleefd. Zeker toen in 2013 De Boterlap terugkeerde uit de Eregalerij en direct weer won. ‘Dat willen wij ook’, liet Marc zich ontvallen. Zo ver is het niet gekomen, maar een rentree in de lijst maken op plek 3 is zonder meer fenomenaal te noemen. Alleen Boshuys Hermitage kan hen dit nazeggen.

Perfectie tot in de tenen
Als er één ding direct in het oog springt bij Paal 10, is het de perfectie. De tafels keurig ingedekt, op exact dezelfde manier, pepertje links, zoutvaatje rechts, kaartje, asbakje en het meubilair staat aangeschoven alsof er een liniaal langs gelegd is. Datzelfde geldt voor de kussentjes. Het is een ‘dingetje’ van Marc Diethorst: ‘Ik kan daar zo slecht tegen. Als ik een kussentje scheef zie liggen, leg ik ’t recht. Maar ook andere ‘kleinere’ dingen als niet aangeschoven stoelen, niet ingedekte tafels. Tien kleine minpuntjes leiden tot een negatieve ervaring. Als die details goed zijn, is de ervaring dat ook.’

Betaald zonnen
Op topdagen lopen hier 25 tot 30 werknemers rond. In het hoogseizoen, of beter: met uitzondering van november tot maart, zijn ze hier dan ook alle dagen open. En werken bij een horecagelegenheid aan het strand is ook vaak leuk. Zonnen en ervoor betaald worden zeg maar. Zo ook bij Paal 10. ‘Weet je dat wij hier een oud-medewerker hebben die iedere zomer vrij neemt van haar reguliere baan om hier een paar weken mee te draaien’, vertelt Marc enthousiast. Eén van de voorbeelden die het terras van Paal 10 tot een topterras maken.

Bekijk hier een fotoreportage van Paal 10>
Bekijk hier het complete juryrapport van Paal 10>
Bekijk hier de gehele Terras Top 100 2015>

Reageer op dit artikel