nieuws

Politie krijgt digitale hulp op langste uitgaansstraat van Nederland

Café

De politie krijgt digitale hulp op de langste uitgaansstraat van Nederland, het Eindhovense Stratumseind. Vijf camera’s met microfoons zijn uitgerust met speciale software die indien nodig zelf de politie waarschuwt als het ergens dreigt te escaleren tussen de bezoekers van de horecagelegenheden.

Politie krijgt digitale hulp op langste uitgaansstraat van Nederland

De politie krijgt deze hulp van de software van Atos sinds een half jaar. De digitale dienstverlener is begin dit jaar gestart met het project CityPulse, zo meldt het Brabants Dagblad. Bij de vijf in- en uitgangen van Stratumseind zijn camera’s en microfoons geplaatst.

Signalen

Wanneer er signalen zijn dat het ergens uit de hand dreigt te lopen – rennende mensen in beeld en geluiden van schreeuwende mensen – geeft het systeem hiervan automatisch een melding door aan de politie. Doel hiervan is dat de politie zo tijdig mogelijk kan ingrijpen.

Reageer op dit artikel