nieuws

Rotterdams café Melief Bender brouwt eigen bockbier

Café

Melief Bender is volgens eigenaar Rober Willemsen het eerste café in Rotterdam dat een eigen bockbier brouwt. Vanwege de stijgende vraag besloot Willemsen het eigen speciaalbier te fabriceren.

Rotterdams café Melief Bender brouwt eigen bockbier
Facebook/café Melief Bender

Volgens Brouwerij Noordt uit Rotterdam een uniek initiatief in Europa, zo laat Willemsen tegenover dagblad Metro weten. ‘Er gaat wel veel tijd in zitten, maar het is ook erg leuk’, aldus de eigenaar van het oudste café van Rotterdam. ‘Je ziet dat steeds meer mensen vragen om speciaalbier. Dat bracht ons op het idee om er zelf een eigen bockbier te maken’.

Bockbier

Het biertje heeft een moutige basis, is zoet en bevat 7 procent alcohol.  Gasten kunnen vanaf 8 september het bier bestellen in het café. Op het culinaire festival Rotterdamse Kost zal het op die datum officieel worden gelanceerd.

Reageer op dit artikel