nieuws

SABMiller verkoopt minder bier in Europa

Café

SABMiller heeft de afgelopen maanden last gehad van dalende bierverkopen in Europa, Azië en Noord-Amerika. Dat maakte het moederbedrijf van onder meer Grolsch donderdag 23 juli bekend.

SABMiller verkoopt minder bier in Europa

SABMiller verkocht in Europa 6 procent minder bier. Hogere prijzen dempten het effect op de omzet, die nam op jaarbasis met 4 procent af. Met name in Oost-Europa gingen de pilsverkopen omlaag. Het bedrijf wijt de zwakkere vraag onder meer aan de spanningen tussen Oekraïne en Rusland.

Duurdere bieren populair in China
De totale omzet steeg uiteindelijk nog met 3 procent dankzij betere cijfers uit Latijns-Amerika en Afrika. In China, een belangrijke opkomende markt voor SABMiller, nam de verkoop in hectoliters met 3 procent af. De omzet nam desondanks toe, met 6 procent. Dat komt onder meer doordat het bedrijf in de Volksrepubliek steeds meer duurdere bieren in het assortiment heeft.

Afrikaanse groei in Nigeria en Mozambique
In Latijns-Amerika namen de verkopen en opbrengsten toe met respectievelijk 5 en 6 procent. Vooral dorstige Colombianen droegen daar aan bij. Afrikanen namen 4 procent meer bier af bij SABMiller, dat leverde een omzetgroei op van 7 procent. De sterkste groei op dat continent deed zich voor in Nigeria en Mozambique

Bron: anp

Reageer op dit artikel