nieuws

Satudarah zonder clubjas naar Korenmarkt Arnhem

Café

Leden van de Molukse motorclub Satudarah zullen op verzoek van burgemeester Herman Kaiser niet langer hun clubkleding op straat in het Arnhemse uitgaansgebied dragen.

Satudarah zonder clubjas naar Korenmarkt Arnhem

De motorjas met clubsymbool wordt door horeca-ondernemers en bezoekers van de Korenmarkt en omgeving als intimiderend ervaren, zo schrijft De Gelderlander. De leden van de motorclub trekken daarom hun jacks pas aan als zij een horecagelegenheid waar ze elkaar veelal ontmoeten, zijn binnengekomen.

Geen incidenten

Het gesprek tussen de burgemeester en de motorclub zou hebben plaatsgevonden op verzoek van ondernemers op en rond de Korenmarkt. Hoewel de jassen als intimiderend worden ervaren, zijn er volgens een veiligheidsmanager van de gemeente Arnhem nimmer incidenten geweest. De krant schrijft dat de leden van Satudarah wel aan het verzoek voldoen, maar dat ze het maar ten dele begrijpen.

Zwolle

De gemeente Zwolle onderzoekt momenteel of motorbendes in de Zwolse horeca op basis van hun clubkleding geweerd kunnen worden.

Reageer op dit artikel