nieuws

Tipje 3 Terras Top 100-sluier: De Parel

Café

De Terras Top 100 2015 kent een primeur: de bekendmaking van De Parel. Een initiatief die haar oorsprong vond in de Cafetaria Top 100 heeft zijn weg gevonden naar eerst de Koffie- en later de Café Top 100. En nu is de Terras Top 100 ook aan de beurt. Welke medewerker verdient een steuntje, heeft zich onderscheiden of is gewoonweg onmisbaar voor het terras?

Tipje 3 Terras Top 100-sluier: De Parel

De Terras Top 100 is een feest waarbij de aandacht gaat naar de ondernemers en hun mensen. Hoe weten zij hun zaak zo neer te zetten dat ze een topnotering in de lijst verdienen. Om die medewerkers wat meer voor het voetlicht te brengen is De Parel in het leven geroepen. Alle ondernemers die in de top-100 staan is gevraagd hun Parel te nomineren. Wie heeft zich de afgelopen tijd onderscheiden, of wie is die onmisbare schakel, of wie verdient een steuntje in de rug. Uit alle inzendingen kiest de organisatie de mooiste, beste, leukste motivatie.

Emotioneel initiatief
De Parel is in 2013 ontstaan toen tijdens de Cafetaria Top 100 ondernemers Richard en Bianca van Dop uitgebreid in het zonnetje werden gezet. De eigenaren van Foodmaster De Parel in ‘s-Gravezande beleefden moeilijke tijden omdat Richard ernstig ziek was. In die periode nam hun medewerkster Kimberly de Zeeuw de honneurs meer dan waar. Het leidde ertoe dat Misset Horeca’s zustertitel Snackkoerier, in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum, Kimberly als voorbeeld voor de sector uitriep tot De Parel.

Koffie Top 100 volgde snel
Gezien de enorme waardering die de prijs met zich meebracht, besloot Misset Horeca de prijs ook uit te reiken bij haar andere top 100’s. Immers: elke sector kent zijn of haar parel die het voetlicht verdient. Zo werd Trisha van der Plank in 2014 verkozen tot Parel van de Koffie Top 100.  Een paar maanden later gevolgd door Carlo van den Berge die de Parel van de Cafetaria Top 100 2014 werd. De laatste Parel dat jaar was voor de Café Top 100’s Nikki Groenheide van Grand Café Van Ruysdael.

Dit jaar wordt er dus voor het eerst een Terras Top 100 Parel van het Jaar gekozen. Wie dat is, wordt maandag 6 juli bekendgemaakt tijdens de uitreiking bij Wollebrand in Honselerdijk.

Reageer op dit artikel