nieuws

Vijfde plek Terras Top 100 voor Brasserie Hotel Doesburg

Café

Hotel Brasserie Doesburg heeft een prachtig terras dat hoog op de kade van de IJssel ligt. Het is het enige terras in de omgeving en dat biedt unieke mogelijkheden.

Vijfde plek Terras Top 100 voor Brasserie Hotel Doesburg

Buiten valt meteen het kleurrijke terras aan de zijkant van het pand op. Loungebanken met gekleurde kussens onder een grote parasoloverkapping maken het een sfeervolle hoek. Bergevoet: ‘We hebben plannen om van dit gedeelte een verwarmd terras te maken.’ We steken een smal fietspad over om te het grote terras aan de kade te bereiken. ‘We hadden liever geen fietspad tussen het terras en het hotel gehad, maar dat kregen we niet voor elkaar bij de gemeente. Het behoort wel tot de officiële ANWB-fietsroute dus er komen veel fietsers op het terras.’

Gestage groei
In de vijf jaar dat Hotel Brasserie Doesburg bestaat is het bedrijf gestaag gegroeid. F&b-manager Kort, afgestudeerd aan Hotelschool Maastricht, houdt zich ook bezig met de training van de medewerkers in de bediening, die 120 zitplaatsen binnen en 100 zitplaatsen buiten moeten behappen. ‘We hebben veel jonge mensen van vakschool Wageningen in dienst en dat bevalt goed. Soms nodigen we een barista uit of de wijnleverancier om de medewerkers extra te trainen.’ Bergevoet: ‘Het gaat steeds beter met het bedrijf, maar we willen inzetten op 30% zakelijke gasten. Nu is dat percentage 20%.’

Bekijk hier een fotoreportage van Brasserie Hotel Doesburg>
Bekijk hier het complete juryrapport van Brasserie Hotel Doesburg>
Bekijk hier de gehele Terras Top 100 2015>

Reageer op dit artikel