nieuws

Amsterdam ruim duizend maal in actie tegen geluidsoverlast horeca

Café

De gemeente Amsterdam heeft afgelopen jaar ruim duizend keer opgetreden tegen geluidsoverlast in de horeca. Een speciaal team aan inspecteurs in burger reageren direct op klachten over bijvoorbeeld te harde muziek.

Amsterdam ruim duizend maal in actie tegen geluidsoverlast horeca

Tegenover het Parool meldt de gemeente dat in een kwart van de gevallen sprake was van een overtreding. De meeste klachten komen over openstaande ramen en deuren terwijl de muziek aanstaat, te veel lawaai vanaf het terras, of te harde muziek. In dat laatste geval meten de inspecteurs het aantal decibels met een geluidsmeter.

Maatregel geluidsoverlast

Wanneer sprake is van een overtreding kan dat leiden tot een maatregel, zoals een boete, inkrimping van het terras, een geluidsbegrenzer op de muziekinstallatie, of zelfs sluiting van de horecagelegenheid. Het Parool meldt dat op de grote horecapleinen bij slechts 12 procent van de klachten sprake was van een overtreding. Tot een sluiting van een zaak is het het afgelopen jaar nog niet gekomen, omdat de meeste horecaondernemers bereid zijn om de situatie te verbeteren.

Reageer op dit artikel