nieuws

Biersommeliers Stibon organiseren bierfestival Werelds Breda

Café

In Breda vindt zondag 23 augustus bierfestival Werelds Breda plaats. Om de Brabantse speciaalbierliefhebbers kennis te laten maken met het bieraanbod in de wereld worden er zoveel mogelijk verschillende biertypen aangeboden. Het proeffestival is bedacht door biersommeliers van de opleiding STIBON.

Biersommeliers Stibon organiseren bierfestival Werelds Breda

Zo’n 70 algemeen geaccepteerde biertypen uit 20 verschillende landen zijn er verzameld. Daarnaast zijn er nog veel afgeleiden van biertypen, hybride bieren, collaboration beers en bieren met speciale ingrediënten en toevoegingen. Het assortiment bestaat uit meer dan honderd bieren op vat en fles van
voornamelijk ambachtelijke brouwerijen.

Grote bareilanden
De organisatie ligt bij acht cafés op De Grote Markt en op dat plein staan vier grote bareilenden waar de festivalbieren verkocht worden. Elk bareiland, maar ook alle cafés vertegenwoordigen een land/regio waar de biertypen vandaan komen. Het festivalboekje toont een kaart van de locaties van de landen en hun bieren en beschrijft de verschillende biertypen.

Grote Markt Zuid
Het festival vindt plaatsa op de Grote Markt Zuid en is van 12.00 tot 22.00 uur. De deelnemende cafés zijn: Zeezicht, Sam Sam, Ja! Breda, ’t Hart van Breda, Gold, het Voske, Barista café en de Boterhal

Reageer op dit artikel