nieuws

Café hoopt met vanille-bier op nieuwe smaakmaker van Rotterdam

Café

Cafe de Witte Aap hoopt dat het vanille-biertje dat ze in samenwerking met Bierbrouwerij Noordt gaat brouwen, de nieuwe smaakmaker van Rotterdam wordt.

Café hoopt met vanille-bier op nieuwe smaakmaker van Rotterdam
Café De Witte Aap/Facebook

Het biertje gaat de Stoute Aap heten, zo bericht RTV Rijnmond.  Een biertje dat volgens de brouwer tegen het extreme aan zit. Het moet zo licht mogelijk van kleur worden en vanille bevatten.

Bier met chocolade

Aanvankelijk wilde het café dat witte chocolade werd verwerkt in het biertje, maar dan bleek niet haalbaar. ‘Het was dan te zwaar geworden en paste niet in het smaakprofiel’, zegt de bedrijfsleider van het café tegenover RTV Rijnmond. Het café hoopt dat het vanille-biertje dé nieuwe smaakmaker van Rotterdam wordt. Over een kleine maand moet het klaar zijn en gaat het op de tap.

Café Top 100

De Witte Aap is in Rotterdam een begrip, maar ook buiten de stads- en zelfs landsgrenzen wordt er positief gesproken over dit Rotterdamse horecabedrijf. Enkele jaren geleden werd het door Lonely Planet zelfs uitgeroepen tot ‘beste bar ter wereld’. De Witte Aap is ook al jaren een vast gezicht in de Café Top 100  van Misset Horeca. Dit jaar staan ze op nummer 58.

Reageer op dit artikel