nieuws

De Koffiepot aan kop in Publieksprijs Koffie Top 100

Café

De Koffiepot in Dokkum staat aan kop in de strijd om de Publieksprijs in de Misset Koffie Top 100 2015. De stembussen sluiten over een week. De Koffiepot was vorig jaar nummer 67 in de Koffie Top 100.

De Koffiepot aan kop in Publieksprijs Koffie Top 100

De publieksprijs van de Misset Koffie Top 100 is een wedstrijd op zich. De top 100 ranglijst wordt voor het vierde jaar samengesteld door de vakjury, en gasten kunnen ook voor de vierde keer de publieksprijs toekennen.

Stemmen verloopt via de Facebookpagina van de Koffie Top 100. Dinsdag 24 augustus sluiten de stembussen. De winnaar van de Publieksprijs wordt bekendgemaakt op het evenement van de Koffie Top 100, op 14 september in Studio 21 in Hilversum.

Doppio

Vorig jaar ging de publieksprijs naar Doppio Espresso Amsterdam VU, dat bedrijf staat in de tussenstand nu 3e. In 2012 won een andere Doppio-vestiging (Hilversum) al eens de publieksprijs.

In de tussenstand zien we een paar bekende namen langskomen. Zo zien we de nummer 4 van de Koffie Top 100 van vorig jaar, Semmelink in Lochem, nu op plek 4 in de tussenstand van de publieksprijs. Ook Café La Cle (plek 6), Trambaan 8 (20) en The Coffee Bakery (19) stonden vorig jaar in de Top 100.

De volledige top 10 op dit moment:

  1. De Koffiepot, Dokkum
  2. Café la Clé, Maastricht
  3. Doppio Espresso Amsterdam VU, Amsterdam
  4. Semmelink Koffie en Thee, Lochem
  5. Trambaan 8, Oosterwolde
  6. Lounge 3, Voorthuizen
  7. Puur Koffie, Velp
  8. Vinny & Jo, Leeuwarden
  9. Hotel Sonnevanck, Wijk aan Zee
  10. The Coffee Bakery, Haarlem
Reageer op dit artikel