nieuws

Dubieuze partij benadert ondernemers Café Top 100

Café

Onder de naam Zakelijke Uitgevers worden diverse café-ondernemers benaderd om deel te nemen aan het Leukste Caféboek van Nederland. Enkele ondernemers zouden zelfs benaderd zijn uit naam van Misset Horeca of de Café Top 100. Twee partijen die hier volledig buiten staan en iedereen zelfs ten zeerste afraden in te gaan op deze ‘aanbiedingen’, waar in het verleden diverse ondernemers bedrogen uitgekomen zijn.

Dubieuze partij benadert ondernemers Café Top 100

Zakelijke Uitgevers, inmiddels ZU, uit Amstelveen benadert diverse café-ondernemers uit de Café Top 100. Hen wordt voorgespiegeld dat ze voor €180 euro redactionele aandacht krijgen in het boekje en voor €45 fotografie. Nadien worden er 75 boekjes opgestuurd. Misset Horeca waarschuwt ondernemers echter nadrukkelijk hier niet op in te gaan. Zakelijke Uitgevers was voorheen bekend onder de naam Only Media en heeft meerdere malen op de aandacht van het tv-programma Opgelicht mogen rekenen.

Bedragen meerdere malen afgeschreven
De man achter Zakelijke Uitgevers, Ampie Verkaart, is volgens Opgelicht een plaag voor de middenstand. Honderden ondernemers zouden publicatie in zijn boekjes gekocht hebben waarna het bedrag dat ze hem verschuldigd waren meerdere malen van hun rekening werd geschreven. Daarnaast is Verkaart meerdere malen failliet gegaan. Een aantal ondernemers heeft aangegeven door Zakelijke Uitgevers benaderd te zijn uit naam van de Café Top 100 of Misset Horeca. Misset Horeca distantieert zich nadrukkelijk van Zakelijke Uitgevers en ‘het Leukste Caféboek van Nederland’ en raadt ondernemers met klem af ook maar ergens op in te gaan.

Bekijk hier het fragment van Opgelicht over Only Media en Ampie Verkaart.

Reageer op dit artikel