nieuws

Gemeente Arnhem wil café definitief sluiten na drugsvondst

Café

Café Mixedd in de Arnhemse Varkensstraat dreigt definitief haar deuren te moeten sluiten. Zaterdag 12 juli ging het café op last van de burgemeester dicht na de vondst van drugs.

Gemeente Arnhem wil café definitief sluiten na drugsvondst

In de rechtszaak die donderdag 6 augustus diende meldde de gemeente dat het alle vergunningen van het café wil intrekken, meldt De Gelderlander. In de nacht van 11 op 12 juli deed de politie een inval in de zaak na tips over drugshandel die er plaats zou vinden. Tijdens de inval werden er diverse wikkels met drugs gevonden en werd de eigenaar aangehouden voor wapenbezit (mes).

Geen waarschuwing
De exploitant verdedigde zich donderdag voor de rechtbank met het verweer dat het mes diende om dozen sinaasappelen te openen. Zijn advocaat vond dat de gemeente ’s mans enige inkomstenbron nooit zonder waarschuwing vooraf mocht sluiten. Iets wat de gemeente bestrijdt.

Eerder raak in Varkensstraat
Het was dit jaar al eerder raak in de Varkensstraat, de uitgaansstraat achter horecaplein De Korenmarkt. In maart van dit jaar deed de politie ook al invallen bij twee horecagelegenheden. Hier werden diverse misstanden geconstateerd en werd een hennepkwekerij op een etage erboven aangetroffen. Beide zaken werden overigens niet gesloten.

 

Reageer op dit artikel