nieuws

Horeca populairste vakantiebaan onder studenten

Café

Ruim de helft van het aantal studenten en scholieren onder de 25 jaar had in 2014 tijdens de zomermaanden een vakantiebaan. De horeca was samen met winkel en supermarkt de populairste werkgever.

Horeca populairste vakantiebaan onder studenten

55,4 procent van de 1,5 miljoen studenten en scholieren onder de 25 had volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek een vakantiebaan in 2014. Dat was iets lager dan 2013 toen het percentage werkende studenten en scholieren op 56,2 procent lag. Werken in de winkel, supermarkt of horeca zijn in de zomermaanden al jaren het meest in trek.

Gemiddelde werkweek: 14 uur
875.000 schoolgaande en studerende jongeren werkte in de zomer van 2014. De overgrote meerderheid van hen (85 procent) had voor de zomer ook al een baan. Hun gemiddelde werkweek was veertien uur. De meesten werkten een vergelijkbaar aantal uren in beide perioden. In totaal 124.000 scholieren en studenten begonnen in de zomer van 2014 aan een baan. Deze groep jongeren werkte voor die tijd nog niet.

Reageer op dit artikel