nieuws

Koffie Top 100 2015 nadert ontknoping

Café

De jury van de Koffie Top 100 2015 is klaar met haar werk. Alle bedrijven zijn bezocht, deze week heeft de hoofdjury de top van de ranglijst een tweede keer bezocht. De lijst met de honderd beste koffieserverende bedrijven in Nederland is bekend. Wie er precies in die top 100 staan, en op welke positie, houden we nog even 2,5 week voor onszelf: op 14 september is de bekendmaking.

Koffie Top 100 2015 nadert ontknoping

De laatste stap in het voltooien van de Koffie Top 100 2015 was het bezoeken van de top van de lijst met de hoofdjury. Op basis van de mystery visitronde en de vakjuryronde was de voorlopige top 100 al bekend, de hoofdjury heeft de bovenste bedrijven in de lijst een tweede keer bezocht om de beste bedrijven in de juiste volgorde te zetten en een winnaar aan te wijzen.

Op één lange dag trok de hoofdjury door het land om de bezoeken af te leggen. Bij dat bezoek van een uur proefde de zeskoppige jury nogmaals de koffie, sprak met de ondernemer en beoordeelde ook het totaalplaatje en concept van het bedrijf. Al blijft de smaak van wat in het kopje zit de allerbelangrijkste graadmeter voor de winst.

Constantheid

Daarbij gaat het vooral om constantheid. Van elk van de beoordeelde dranken – koffie, espresso en cappuccino – werden er vier besteld, om zo te zien of er een lijn zat in wat geserveerd werd. Ook moest de smaak kloppen bij wat vooraf aan uitleg gegeven werd.

Wat de bevindingen van de hoofdjury zijn, wordt op 14 september bekend. Die avond wordt de Koffie Top 100 2015 gepresenteerd in Studio 21 in Hilversum.

De hoofdjury bestaat dit jaar uit (vlnr op de foto) Joost Leopold van Leopold Koffieschool, Jeroen Veldkamp van Coffeelab, Radboud Bergevoet van Misset Horeca, Fiona Buitenhuis van Coffeelicious (winnaar Koffie Top 100 2014), Ronald Huiskamp van Hospitality Concepts Demian van der Reijden van Misset Horeca.

Publieksprijs

De stembussen voor de Publieksprijs van de Koffie Top 100 zijn inmiddels gesloten, ook die winaar is bekend en zal op 14 september bekend worden gemaakt.

Reageer op dit artikel