nieuws

Wijninstituut start opleiding gedestilleerd

Café

Het Wijninstituut biedt vanaf september 2015 de nieuwe korte cursus ‘Start met sterke drank’. De cursus is bedoeld voor iedereen die wel eens gedestilleerd drinkt, schenkt of verkoopt.

Wijninstituut start opleiding gedestilleerd

Met de cursus zegt het Wijninstituut te willen inspelen op de groeiende vraag naar gedestilleerd. ‘De cursus is een goede basis voor medewerkers in horeca en drankenafdeling van slijterij, wijnhandel, supermarkt en groothandel. Maar de cursus is ook geschikt voor liefhebbers die meer willen weten over hun favoriete sterke dranken.’

Leren en proeven
In twee avonden vertellen ervaren docenten van Het Wijninstituut in vogelvlucht alles over sterke drank. Op toegankelijke manier leren cursisten de verschillende dranken (her)kennen en gaan ze onder meer jenever, gin, wodka, rum, whisky, cognac en likeur proeven.

Landelijk examen
Na de cursus hebben cursisten voldoende praktische en theoretische kennis om het landelijke examen SGEN 1 (Gedistilleerd Vignet) te doen. Daarvoor kunnen ze ook het nieuwe lesboekje ‘Ik weet meer van sterke drank’ gebruiken. Cursisten kunnen op dit moment in acht plaatsen terecht voor de cursus: Amsterdam (Weesp), Breda, Den Haag, Groningen, Oldenzaal, Rotterdam, Utrecht en Wageningen.

 

Reageer op dit artikel