nieuws

Bartender Tess Posthumus achtste van de wereld

Café

Bartender Tess Posthumus van Door74 is in Kaapstad tijdens het WK-bartending in Kaapstad achtste geworden. Zes finalisten strijden nu nog om de wereldtitel.

Bartender Tess Posthumus achtste van de wereld

De overgebleven bartenders Jack Sotti uit Australië, Ariel Leizgold uit Israël, Manolis Lykiardopoulos uit Griekenland, Ali Reynolds uit Engeland, Vítezslav Cirok uit Tsjechië en de Japanse Michito Kaneko strijden nog tot en met vrijdag 4 september om de wereldbeker.

De winnaar vliegt een jaar lang de wereld rond, geeft seminars en mag op de meest exclusieve feestjes werken.

Tess Posthumus (27) is expert voor Misset Horeca. In het nieuwste nummer van het vakblad dat op 4 september verschijnt, bereid ze vier cocktails onder de 4 euro in minder dan vier minuten per cocktail. Ze werkt bij Door74 in de Amsterdamse reguliersdwarsstraat.

Volgens Posthumus deed de ‘Speed round’ haar uiteindelijk de das om: ‘Ik ben blij dat ik het tot de top acht heb geschopt, maar baal ontzettend dat ik de laatste en leukste challenge niet mag gaan doen. Juist in die laatste challenge, de pop-up bar, komt naar mijn idee naar voren wat het zijn van een goede bartender echt inhoudt. Het organiseren en runnen van een bar, het contact met de gasten, het creëren van de perfecte sfeer en drankjes, dát is wat naar mijn idee ons vak inhoudt en waar ik van hou. Ik had heel veel zin om aan deze laatste challenge mee te doen en aan de mensen te laten zien waar ik als bartender voor sta.’

 

Reageer op dit artikel