nieuws

Bierbrouwer Jan Kraan mag zijn bier ‘Kraanwater’ noemen

Café

Bierbrouwer Jan Kraan uit Bodegraven mag zijn bier kraanwater noemen. Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) beslist.

Bierbrouwer Jan Kraan mag zijn bier ‘Kraanwater’ noemen

Het European Centre for Monitoring Alcohol Marketing (EUCAM) diende een klacht in. Het EUCAM vond dat de naam Kraanwater in strijd was met de reclamecode voor alcoholhoudende dranken. Die code luidt dat reclame voor alcoholhoudende drank niet de indruk mag wekken dat het om frisdrank of water gaat.

Woordgrap

De RCC besliste dat het hier gaat om een woordgrap gezien de naam van de brouwer. Tegenover het Algemeen Dagblad zegt Jan Kraan dat hij zich niet druk heeft gemaakt over de hele kwestie. Het brouwen begon voor Kraan als hobby, maar twee jaar geleden werd hij een productiebrouwer. Kraanwater is in het Groene Hart verkrijgbaar in horecagelegenheden in Gouda, Woerden en Alphen en in Bodegraven.

 

Reageer op dit artikel