nieuws

Biertje betalen met foto van borsten

Café

Bij Café Ruig in Amsterdam kunnen dames vanaf november een biertje betalen met een foto van hun borsten. Ruig gaat als eerste kroeg ter wereld de Titcoin accepteren, een ludieke variant van de Bitcoin.  

Biertje betalen met foto van borsten

De Titcoin is een digitale munt bedacht door de pornowebsite Pornhub. Een bezoeker laat haar borsten fotograferen, de barman uploadt de foto bij Titcoin en in ruil krijgt ze hiervoor een biertje. De kroeg aan de Nieuwezijds Voorburgwal krijgt in ruil voor de foto een Titcoin, die uiteindelijk kan worden ingewisseld voor echt geld. Internationaal is deze bijzondere ‘valuta’ vorig jaar geïntroduceerd. 

Aandacht voor Ruig

‘We zagen het initiatief voorbij komen en we waren meteen enthousiast’, vertelt kroegeigenaar Tjeerd Ros aan AT5, een lokale Amsterdamse zender. Na de publicatie barstte het mediageweld los voor Ruig. Ros: ‘We geven de hele dag interviews.’ Een concrete datum voor de introductie kan Ros nog niet noemen. 

‘Ik denk dat het iets is dat goed bij ons café en de stad Amsterdam past, onze kroeg heet niet voor niets Ruig.’ Ros heeft nog geen idee of het ook echt storm zal lopen. ‘Het wordt door Pornhub bij de lancering groots geïntroduceerd, dus het zou zomaar een groots succes kunnen worden. Er zijn ook veel toeristen in de stad die wel voor zoiets in zijn, dus wie weet.’ 

Het is de bedoeling dat een deel van de opbrengst naar borstkankeronderzoek gaat.

 

 

Reageer op dit artikel