nieuws

Caféondernemer Bergen op Zoom omzeilt rookverbod

Café

De eigenaar van twee naast elkaar gelegen cafés in Bergen op Zoom haalt uit één van beiden het personeel weg. Door één café volledig tot rookruimte te bombarderen, kunnen gasten toch weer roken.

Caféondernemer Bergen op Zoom omzeilt rookverbod

Beide cafés zijn door een deur verbonden. In ‘t Silk kunnen gasten vanaf donderdag weer roken. Er is geen bediening, maar gasten kunnen via de tussendeur in het naastgelegen De Schorre zelf hun drankje halen.

Marijn Withagen, eigenaar van beide cafés, denkt zo een manier te hebben gevonden om het rookverbod te omzeilen. ‘Ik heb navraag gedaan bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en ik mag van één van de zaken een rookruimte maken’, zegt hij in BN/De Stem.

‘Als we maar goed aangeven dat het om een rookruimte gaat en er niet wordt gewerkt of getapt. Wel mag ik als eigenaar van de zaak zelf lege glazen ophalen en de asbakken leegmaken.’

De VWA zegt niet te kunnen beoordelen of is toegestaan wat Withagen doet. ‘Er gelden tal van regels voor rookruimten in de horeca. Of deze cafébaas aan alle voorwaarden voldoet, zullen onze inspecteurs moeten uitmaken’, zegt een woordvoerder in de krant.

Reageer op dit artikel