nieuws

Derde plek Koffie Top 100 2015 voor Pollevie

Café

De koffies van barista Stefan Sampietro van Pollevie hebben een verbluffende diepgang in hun smaken. De bonen worden in dit restaurant, dat koffie zeer serieus neemt, zelf gebrand. En dat betaalt zich uit: na een finaleplaats op het NK Barista nu een derde plek in de Koffie Top 100.

Derde plek Koffie Top 100 2015 voor Pollevie

Pollevie brandt zelf de bonen in een vijfkilobrander achter het restaurant. Dat maakt dat de koffie altijd vers is, wat terug te proeven is in het kopje. Hier werken twee bevlogen mensen samen: eigenaar Martin Berkelmans en barista Stefan Sampietro, finalist tijdens het laatste NK Barista in januari, waar hij zesde werd.

Sampietro, met zijn typische barista-outfit, is echt een vakman die koffies serveert met enorme diepgang. Zo proeft de jury een fijne americano van gewassen Nicaragua – uiteraard huisgebrand. In de smaak sinaasappel, groene appel en jasmijn.

De espresso die volgt, is mooi romig en vol, met in de smaak chocolade en karamel. Het is een spannende espresso, die heftig en rins begint maar een reis maakt over de smaakpapillen om uit te komen bij fraaie zoete tonen. Dit is de beste espresso die de hoofdjury in de top van de lijst dronk.

> Bekijk hier de complete ranglijst van de Koffie Top 100 2015

Reageer op dit artikel