nieuws

Groningen zet rem op alcohol voor een prikkie tijdens happy hours

Café

Groningen zet de rem op alcohol voor een prikkie tijdens de happy hours in het centrum van de stad. Afgelopen maanden is afgesproken dat drankprijzen op de zogenoemde piekuren minimaal 70 procent van de reguliere verkoopprijs moeten bedragen.

Groningen zet rem op alcohol voor een prikkie tijdens happy hours

Horecagelegenheden in de binnenstad beloven terughoudender om te gaan met het aanbieden van drank voor een prikkie. In oktober wordt hiervoor een convenant ondertekend. Als het aan burgemeester Peter den Oudsten had gelegen dan was er volledig een streep gezet door de drankaanbiedingen, zo meldt RTV Noord. Maar dat bleek niet haalbaar, zo berichtte de burgemeester aan de gemeenteraad.

Afspraken

‘Het is goed dat de horeca stappen zet’, zegt SP-Raadslid Rosita van Gijlswijk tegenover RTV Noord. D66, VVD en Student en Stad vinden dat ondernemers zelf verantwoordelijk zijn voor de prijzen die ze vragen en waren daarom geen voorstander van een convenant.

 

Reageer op dit artikel