nieuws

Martijn Verbruggen en Stefan Verleer starten Bouzy

Café

Martijn Verbruggen en Stefan Verleer zijn gestart met Bouzy, Wine & Food aan de Denneweg in Den Haag. Op de kaart zo’n 100 wijnen, waarvan 25 open. Bouzy is vernoemd naar de Franse grand cru-gemeente Bouzy, die bekend staat als een van de beste terroirs van de Champagne.

Martijn Verbruggen en Stefan Verleer starten Bouzy
Martijn Verbruggen (l) en Stefan Verleer

Bouzy zit op de hoek van de Denneweg en de Mauritskade en gasten kunnen er terecht voor lunch, borrel en diner, van 11 tot 23 uur. Het terras bevindt zich aan de Mauritskade. Zondag en maandag is de zaak gesloten.

Martijn Verbruggen (34): ‘Bouzy is een toegankelijke zaak met een stoere, maar ook warme vintage uitstraling met natuurlijk licht door de vele ramen. De wijnen zijn het hart van Bouzy, we voeren ruim 100 wijnen waarvan zo’n 25 open wijnen, waaronder meerdere champagnes.’

Verbruggen vervolgt: We werken met wijnen van gespecialiseerde wijnleveranciers die voor ons de pareltjes weten te vinden. Daarnaast importeren we zelf champagnes van kleine tophuizen via ons bedrijf G-Bubbles.’

Bij de wijnen serveert Bouzy hapjes en gerechtjes in bistro-stijl als bruschetta, flammkuchen, bites met vis en vlees, charcuterie, salades, kaas, coq au vin en desserts.

Martijn Verbruggen

Martijn Verbruggen werkte als maître-sommelier in (sterren)restaurants als Savelberg, Seinpost en Catch by Simonis.

Stefan Verleer

Stefan Verleer werkte als bedrijfsleider en maître-sommelier bij restaurants de Zoute Zoen en South of Houston.

Reageer op dit artikel