nieuws

‘Nederland produceert meer bier dan fris’

Café

In Nederland wordt meer bier geproduceerd dan frisdrank en mineraalwater samen. Dat meldt het CBS. In 2014 produceerden bierbrouwers voor 2,3 miljard euro aan bier. Dat is 46 procent van de totale drankenproductie in Nederland van bijna 5 miljard euro. In 2013 was dit nog 44 procent.

‘Nederland produceert meer bier dan fris’

De Nederlandse industrie produceerde in 2014 2,6 miljardliter bier. Qua verkoopwaarde is Nederland na Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje de vierde bierproducent van Europa. Een groot deel van de bierproductie was bestemd voor de export, al werd in Nederland vorig jaar inclusief import ruim 1 miljard liter bier gedronken. Dat meldt CBS.

Bijna helft drankproductie is bier
Van alle in Nederland geproduceerde dranken is het aandeel van bier het grootst, zowel qua verkoopwaarde in euro’s als het aantal geproduceerde liters. In 2014 produceerden bierbrouwers voor 2,3 miljard euro aan bier. Dat is 46 procent van de totale drankenproductie in Nederland van bijna 5 miljard euro. In 2013 was dit nog 44 procent. Alcoholvrij bier is ondergebracht bij de frisdranken.

Minder productie fris en mineraalwater
Het bieraandeel steeg omdat er drie procent meer bier werd gebrouwen, maar ook omdat vorig jaar minder frisdrank en mineraalwater is geproduceerd dan in 2013 (2,5 miljard liter in 2014 tegen 2,7 miljard liter in 2013). De bierproductie lag in zowel 2013 als in 2014 op 2,6 miljardliter.

Reageer op dit artikel