nieuws

Palladium op plek twee in de Koffie Top 100 2015

Café

De jury is wederom verrast dat een veelzijdig bedrijf zoveel nadruk op koffie weet te leggen. Niet alleen de kwaliteit is constant op zeer hoog niveau, ook weet Palladium telkens weer voorop te lopen. Vorig jaar derde, dit jaar een stapje omhoog naar plek twee.

Palladium op plek twee in de Koffie Top 100 2015

Was Palladium ooit een van de pioniers met een eigen barista, ook nu vallen ze op met nieuwe dingen. Zoals het überhippe filterapparaat Blossom, ontworpen door een oud-werknemer van Apple en Tesla Motors. Daarmee hebben ze in Amsterdam, en waarschijnlijk in Nederland, een primeur.

De espresso die de jury proeft is met een fraai tijgervel optisch fantastisch, en wat de barista in haar uitleg belooft, maakt de espresso waar. Vol en romig in de mond, pittig in de smaak.

Het team is technisch vaardig, geroutineerd en beschikt over sublieme theoretische kennis. Tegelijk zijn de barista’s enthousiast en gastvrij. Bij Palladium is het bereiden van koffie geen verplicht nummer, maar een ambacht dat met plezier wordt uitgevoerd.

> Bekijk hier de complete ranglijst van de Koffie Top 100 2015

Reageer op dit artikel