nieuws

Stijging XTC-gebruik onder jongere Amsterdamse cafébezoekers

Café

Bezoekers van jongerencafés in Amsterdam drinken en roken minder, maar gebruiken (buiten het café) meer XTC. Dat staat in het onderzoek van UvA en Jellinek naar middelengebruik in de uitgaansscene dat dinsdag 1 september werd gepresenteerd.

Stijging XTC-gebruik onder jongere Amsterdamse cafébezoekers

Het onderzoek richt zich alleen op ‘jongemensencafe’s’. Bij tachtig van dit soort horecagelegenheden werden in totaal 523 cafébezoekers geïnterviewd, zo schrijft het Parool. Bijna 75 procent van de geïnterviewden heeft ooit XTC gebruikt. Een kwart daarvan gebruikte de harddrugs afgelopen maand nog. Een verdubbeling ten opzichte van 2010, zo meldt de krant.

XTC

Volgens een woordvoerder van Jellinek is dat te wijten aan het feit dat cafébezoekers vaker te vinden zijn op feesten, dance events en party’s waar het gebruik van XTC gewoner is dan in de kroeg. Volgens het onderzoek is het aantal stevige drinkers daarentegen gedaald. Ook geeft 86 procent van de bezoekers blij te zijn met het rookverbod.

Reageer op dit artikel