nieuws

U2 drinkt biertjes bij Proeflokaal Arendsnest Amsterdam

Café

Vanaf dinsdagavond vinden er deze week maar liefst vier concerten van U2 plaats in het Ziggo Dome Amsterdam. 70.000 man kocht een concertkaartje. Bij proeflokaal Arendsnest stond de legendarische rockband maandag onverwachts voor de deur.

U2 drinkt biertjes bij Proeflokaal Arendsnest Amsterdam
Rita Machado- Twitter

Een minuut voor komst werd bij de barvrouw aangekondigd dat de wereldberoemde band een biertje zou komen drinken. ‘Ze kwamen met zo’n salonbootje na een tocht over de Amstel’, vertelt Peter van der Arend, eigenaar van Arendsnest. ‘Eerst kwamen twee bodyguards binnen, waarvan er een bij de deur bleef staan. Dus ineens hadden we een gratis portier’, zegt Van der Arend lachend.

Bodyguards

‘Ondanks de bodyguards was de sfeer heel relaxed’. Frontman Bono en ‘zijn gevolg’ zaten achterin de bar. De al aanwezige gasten hielden zich volgens Van der Arend keurig op afstand. Bono genoot van een aantal speciaal biertjes en een kaasplankje. Bij vertrek zou de band nog een een leuke fooi hebben achtergelaten.

Media

Proeflokaal Arendsnest was niet alleen vanwege de fooi blij met het bezoek van U2. De horecagelegenheid genoot ook van gratis reclame. ‘We zijn de hele dag platgebeld door journalisten van de radio, televisie en kranten.’ U2-fan Rita Machado zat op het moment van het U2-bezoek in het Arendsnest en zette een foto met Bono op Twitter.

Reageer op dit artikel