Acteur Cas Jansen opent biercafé in vroegere stamkroeg Ramses Shaffy

Acteur Cas Jansen heeft, samen met zijn compagnons Elja Ringers en Menno van Doren, biercafé de Taproom in Amsterdam geopend. Café De Gelaghkamer dat eerder in het pand zat gevestigd, was de stamkroeg van zanger Ramses Shaffy.

Het Parool meldt dat Jansen zag dat na de sluiting van de Gelaghkamer het pand begon te verloederen. 'Toen een nieuwe exploitant werd gezocht, waren wij er als de kippen bij.' Er pand werd volledig gerenoveerd.

Biercafé de Taproom

Biercafé de Taproom heeft 24 verschillende soorten bier op de tap. Behalve het fust met Ramses Bier uit Hooge Zwaluwe zal het verleden dat Shaffy heeft met het café niet zichtbaar meer terugkomen, zo schrijft het Parool.
Jansen zegt dat met de opening van het café nog niet al zijn wensen nog niet zijn uitgekomen. 'Mijn droom is al jaren om ooit een eigen theater te hebben.' Eerder opende Jansen samen met  Ringers en van Doren al restaurant Venster 33 in Amsterdam. De naam van het restaurant verwijst naar de Canon van Amsterdam. Jansen: ‘In deze Canon wordt de stad in vijftig vensters verdeeld. De Pijp valt onder Venster 33.’ De Taproom aan  de Nieuwe Vijzelstraat wordt op 30 oktober officieel geopend.