Fusie SABMiller en AB InBev kan worden afgerond

Fusie SABMiller en AB InBev kan worden afgerond

Bierbrouwer AB InBev heeft nu ook formeel een bod uitgebracht op branchegenoot SABMiller. De twee bedrijven, die vorige maand al op hoofdlijnen tot overeenstemming kwamen over een fusie, maakten dat woensdag bekend.

Per aandeel SABMiller betaalt AB InBev 44 pond (€62). Daarmee waardeert het bod het moederbedrijf van Grolsch omgerekend op in totaal €100 miljard. Door de fusie komen de twee grootste brouwers ter wereld onder één dak. Heineken is de huidige nummer 3 op de mondiale biermarkt.

Verder werd bekend dat SABMiller voorafgaand aan de overname zijn belang in de Amerikaanse joint venture MillerCoors verkoopt aan partner Molson Coors. Daarmee is een bedrag van omgerekend €11 miljard gemoeid. Door de verkoop van het belang in MillerCoors voorkomen AB InBev en SABMiller waarschijnlijk mededingingsbezwaren in de Verenigde Staten. Bedenkingen van toezichthouders bij de machtige positie die het fusiebedrijf daar zou krijgen, vormden volgens kenners het grootste potentiële struikelblok voor de deal.