Vlaardingen roept 'Verlaatje' in het leven voor horeca

Vlaardingen roept 'Verlaatje' in het leven voor horeca

De gemeente Vlaardingen gaat akkoord met een pilot om vanaf 1 januari 2016 de openingstijden op zaterdag te verruimen tot 4:00 uur in het horecaconcentratiegebied. Ook werd er het zogeheten 'Verlaatje' in het leven geroepen. Horecaondernemers die een bepaalde dag langer open willen blijven, dan op de vergunning staat, mogen daar tien keer per jaar gebruik van maken.

De nachtzaken krijgen tijdens deze pilot een 23-uurs vergunning. Deze horecabedrijven mogen open zijn van 07:00 uur tot 06:00 uur. KHN Vlaardingen is hier blij mee. Herman Hell, bestuurslid KHN: 'Zo creëren we meer ruimte voor de ondernemers. Ze zijn niet verplicht hiervan gebruik te maken, maar het geeft ze wel extra ruimte. Op de lange termijn hopen we hier de gasten langer en meer in Vlaardingen te houden en zo een levendige en bruisende stad te creëren.'

Voorlopige exploitatievergunning

Daarnaast is het met de komst van een voorlopige exploitatievergunning mogelijk om al een horecabedrijf te starten in afwachting van de definitieve vergunning. Zo kan de horecaondernemer alvast starten en daardoor kan hij efficiënter de eerste fase van het horecabedrijf doorkomen. De drempel om een horecabedrijf te starten en ook nieuwe horecaconcepten aan te trekken in Vlaardingen is hiermee verlaagd.