Bartender Kevin Kroon wint in de Filipijnen

Bartender Kevin Kroon wint in de Filipijnen
V.l.n.r. Caco Mosan, winnaar Kevin Kroon en Thomas Datema.

Elf Nederlandse bartenders strijden om de prijs van Don Papa: een 'guest bartending tour' door eigenaar Stephen Carroll in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Aan deelnemers de uitdaging een cocktail te maken met de net geïntroduceerde 'Don Papa 10 years'. Kevin Kroon van Door 74 in Amsterdam wint de wedstrijd.

In de Amsterdamse Natura Artis Magistra waren de elf bartenders druk in de weer om de beste cocktail te maken met de 10 jaar gerijpte rum. Een vakjury, bestaande uit Marius Gottlieb (onder andere 24Kitchen), Tess Posthumus (Beste Bartender van Nederland), Michel Dame (Cocktailboutique) en Matthias Cadeau (International Brand Ambassador Don Papa), riep ‘Goodmorning Mr. Hornbill’ van Kevin Kroon uit tot winnende cocktail.
Tweede werd Thomas Datema van Porem in Amsterdam, Caco Mosan van Cacotails/Suicide Club in Rotterdam ging met de derde prijs naar huis. Datema en Mosan krijgen de kans om te overnachten in Artis.
Don Papa 10 years is net gelanceerd op de Nederlandse markt. Het is een limited edition gerijpte rum, gedistilleerd op het eiland Negros in de Filipijnen. De rum is gemaakt van 100 procent Negros suikerriet van de rijke vulcanische bodem. 10 jaar rijpt deze rum op opnieuw getoast Amerikaans eikenhout. Don Papa 10 years heeft uitgesproken smaken van gedroogd fruit en cacao en is donker amber in kleur. Het alcoholpercentage is 43 procent.