Bierprofessionals ontwikkelen 'het perfecte' bierproefglas

Bierprofessionals ontwikkelen 'het perfecte' bierproefglas

In samenwerking met Royal Leerdam hebben bierprofessionals Derek Walsh en André Köppen het 'perfecte glas' ontwikkeld voor het drinken en proeven van de verschillende biersoorten.

Ondanks verschillende testen waren Köppen en Walsh niet in staat om een glas te vinden dat het bier optimaal beoordeelt op kleur, helderheid, schuim en smaak. 'Als compromis wordt er wereldwijd gebruik gemaakt van het ISO INAO wijnglas, maar dat is niet ideaal voor bier', aldus Walsh. Dit was voor hem aanleiding om contact op te nemen met Royal Leerdam. Na maanden van ontwerpen, testen en het optimaliseren is het 'AnDer 1.0 bierglas' ontstaan, dat op de Horecava 2016 geïntroduceerd gaat worden.

Eigenschappen

Volgens de bierprofessionals accentueert de gebalanceerde vorm van het glas, het schuim, de aroma’s en de smaken. 'De aangebrachte mousseerpunten zorgen voor sprankelend bier met een mooie schuimkraag en een mooie geurontwikkeling.' Het glas is geschikt voor proeverijen van 10cl tot 15cl, maar ook voor alledaags biergenot tot 20cl. 'Het AnDer 1.0 glas is elegant en robuust. De geur blijft erg mooi in het glas hangen en het koolzuur duwt het schuim perfect op', voegt biersommelier Arvid Bergström nog toe.

Horecava

Iedereen die de AnDer 1.0 wil proberen, kan deelnemen aan de glasproeverijen die Derek en André zullen verzorgen op de Horecava 2016 in de stand van Royal Leerdam. Het glas zal tevens gebruikt worden als proefglas in het bier pop-up restaurant van de Horecava 2016 in de Amsterdam RAI. Vanaf januari is het glas verkrijgbaar bij diverse horeca groothandels.