Café Joris geeft zaak 's avonds uit handen

Café Joris geeft zaak 's avonds uit handen
Joris van Riel

Horecaondernemer Joris van Riel van Café Joris uit Tilburg geeft vanaf begin volgend jaar zijn zaak 's avonds uit handen. Café Joris wordt na 23 uur Bar Boris.

In september van dit jaar maakte Joris van Riel zijn zoektocht naar een partner openbaar. Hij zei destijds: ‘ Ik heb nu een goede naam met mijn bedrijf. Een mooie bruine kroeg. Terras met 250 stoelen. Veel live muziek, lekker speciaalbiertje. Maar zo rond 24 uur is het afgelopen. En ik mag tot 4 uur open zijn. Dus ik laat omzet liggen. Het is niet genoeg om de vloer leeg te maken en een ander muziekje op te zetten.

Café Joris wordt nu op donderdag, vrijdag en zaterdag ‘s avonds omgevormd tot Bar Boris door Max Boumans (24) en Sem de Jonge (24), van maf-events. Maf staat voor music, art en food. Boumans en De Jonge kennen elkaar van de opleiding Fontys Academy for Creative Industries. In januari 2016 gaat Bar Boris van start.

‘We gaan Café Joris drie avonden in de week ombouwen tot Bar Boris. We zijn nu bezig met de praktische invulling. Veel zal met losse panelen gebeuren omdat de zaak er de volgende ochtend weer bij zal staan als Café Joris. De zij-ingang van Joris wordt de hoofdingang voor Boris.’ De zaak aan het Piusplein in Tilburg blijft tijdens de ombouw gewoon open. ‘We gaan geen gasten naar buiten sturen, maar ze juist betrekken bij de ombouw.‘

Exploitatie

De exploitatie, de bar, voorraden, vergunningen, personeel, glaswerk en dergelijke blijft de verantwoordelijkheid van Joris van Riel. Boumans: ‘Wij hebben afspraken gemaakt over de omzet die we ‘s avonds draaien. Een percentage daarvan is voor ons.’ Joris van Riel spreekt zelf van 'een mooie verdeelsleutel. Een win-win situatie waarbij jonge ondernemers ook een kans krijgen.'