Rondje op terras Amsterdam duurst

Rondje op terras Amsterdam duurst

Amsterdam is dit jaar de duurste 'terrasstad' van Nederland, Almere de goedkoopste. Een rondje van twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé kost op het terras in Amsterdam 23,05 euro. Hetzelfde rondje is in Almere gemiddeld 2,98 euro goedkoper. Dat komt naar voren uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

 Amsterdam stond vorig jaar nog op de vierde plek, maar heeft dit jaar Haarlem van de eerste plaats verstoten. De hoofdstad wordt gevolgd door Den Haag, Haarlem en ’s Hertogenbosch. Utrecht sluit de top 5 af.

Rosé-liefhebbers moeten naar Almere, de drank is daar met gemiddeld 3,23 euro het goedkoopst. Voor fris moet men naar Breda (gemiddeld 2,14 euro) en voor een kop koffie naar Arnhem, die kost daar gemiddeld 2,07 euro.

In Nijmegen een Eindhoven zijn een rondje op het terras duurder dan vorig jaar.

Uit het onderzoek komt naar voren dat veel café's drankjes proberen te serveren die je thuis niet zo kunt krijgen en dat de ouderwetse limonade zijn herintrede doet in de horeca, in allerlei aparte smaken. Ook grote kannen met water met fruit en kruiden zijn in opkomst.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.