Lange Frans verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2016

Lange Frans verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2016

Tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest 'MOOI! 2016', op woensdag 13 januari, is Lange Frans tot Nachtburgemeester van Nederland 2016 gekozen door de Nederlandse Horeca. Het feest werd georganiseerd door de Horecava in samenwerking met HorecaBrains.

Lange Frans kreeg tijdens MOOI! 2016 de titel Nachtburgemeester en bijbehorende ambtsketen door presentator Thomas Berge omgehangen. De Amsterdamse artiest volgt daarmee Gerard Joling op. Lange Frans gaf aan veel aan de horeca te danken te hebben en het nog steeds een feest te vinden om in het nachtleven op te treden.

Ambassadeur voor de horeca

De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca. De jury verkoos Lange Frans voor zijn volharding, eerlijkheid, zijn tomeloze energie, zijn positiviteit en zijn betrokkenheid met de horeca.

Positivo Award

Als kersverse Nachtburgemeester reikte Lange Frans vervolgens de Positivo Award uit aan Richard en Inge Pach die de afgelopen jaren ernstig ziek geweest zijn en nog druk bezig zijn met hun herstel. Ondanks deze lichamelijke tegenslag runnen zij hun McDonald’s zaken en allerlei andere activiteiten, volgens de jury 'met een enorme positieve passie.' Als afsluiting van deze periode organiseren zij op 13 maart 2016 a.s. een goed doel-gala met de veelzeggende naam StillAlive.