nieuws

Amersfoortse horeca in de bres voor belaagde agenten

Café

De horeca op de Hof in Amersfoort is dit weekend massaal in de bres gesprongen voor twee politieagenten. Die werden belaagd omdat ze een wild potje voetbal op het uitgaansplein beëindigde.

Dat meldt het Algemeen Dagblad maandag. ‘Hulp kwam van alle kanten’, zegt Derk Koetje van café Koetje tegen die krant. Volgens de horeca-ondernemer, die het zelf ook voor de agenten opnam, ging het er heftig aan toe. De groep jongeren werd uit de buurt van de agenten gehouden met een omhoog gehouden politiefiets. Eén agent zou op de grond hebben gelegen en zijn geslagen.

Een agent en een portier hebben aangifte gedaan wegens mishandeling. Vier Amersfoortse verdachten in de leeftijd van 18 en 19 jaar zitten vast.

Koetje: ‘Twintig jaar geleden had ik ook een zaak op de Hof. Toen keek iedereen de andere kant op als de politie het moeilijk kreeg. Sterker nog: heimelijk vond men het zelfs wel leuk. Nu is er overduidelijk veel waardering voor het politiewerk’, aldus de ondernemer tegenover het AD. Politiewoordvoerder Leonie Scholten sprak van een ‘hartstikke mooie samenwerking.’

Reageer op dit artikel