nieuws

Café de Bieb als creatieve ontmoetingsplek

Café

De nieuwste aanwinst van de Amsterdamse Pijp is Café de Bieb, een creatieve ontmoetingsplek waar de sfeer van een bibliotheek op een moderne manier volledig geïntegreerd is in de uitstraling van het café.

Café de Bieb als creatieve ontmoetingsplek

De focus van chefkok Viktor van Weegen ligt op het maken van bijzondere combinaties, met als doel een uitzonderlijke smaakbeleving creëren. Hij laat zich hiervoor inspireren door invloeden van over de hele wereld, maar ook de Hollandse stamppotten worden zeker niet vergeten. De gerechten zijn toegankelijk, kwalitatief, voedzaam en geschikt voor iedere portemonnee. De producten die bij de bereiding van de gerechten worden gebruikt zijn voornamelijk seizoensproducten, veelal van biologische- en verantwoorde afkomst. Ook voor de health lovers heeft Café de Bieb diverse smoothies, gemaakt van vers fruit en groente voor een goede start van de dag of voor een powerboost na het sporten.

Inrichting
De Franse literatuur heeft een grote rol gespeeld bij de inrichting en de interieurkeuze. De diversiteit van een bibliotheek komt ook terug in de menukaart. De openhaard, de boekenkast en de vloerkleden geven Café de Bieb een huiselijke uitstraling.  De sfeer kan worden omschreven als van een Parijse brasserie in combinatie met een Amsterdamse schrijverskroeg. De grote boekenkast aan de muur is de blikvanger van het café. De Bieb organiseert een Biebquiz op de dinsdagavond, een voorleesmiddag op de woensdagmiddag, een traditionele vrijmibo en een zondagsbrunch.

 

Reageer op dit artikel