nieuws

Danscafé De Prins sluit deuren: ‘doorgaan niet meer haalbaar’

Café

Na bijna 9 jaar heeft eigenaar Melle Prins besloten om te stoppen met Danscafé de Prins in het Friese Bolsward. Hij werd in oktober 2006 eigenaar van de discotheek waarna hij het na een grootschalige verbouwing opende in mei 2007.

Danscafé De Prins sluit deuren: ‘doorgaan niet meer haalbaar’

Prins laat weten dat het niet meer haalbaar is om door te gaan: “It grutskalige útgean is foarby’ zo is zijn mening. De discotheek, voorheen bekend als den Hof van Holland was jarenlang een begrip in Zuid-West Friesland.

De combinatie van verandering in stapgedrag bij de jeugd, die meer naar grote evenementen en festivals gaan, de kredietcrisis die vlak na de opening in 2007 ontstond en strengere wetgeving zoals het rook- en alcoholbeleid hebben de discotheek de das omgedaan. Ook werd het voor de eigenaar steeds lastiger om het te combineren met zijn café in Kollumerzwaag en de evenementen die hij organiseert.

De discotheek zal de komende drie zaterdagen in februari nog open zijn om iedereen een kans te geven om nog een laatste keer op stap te gaan in de Bolswarder uitgaansgelegenheid. Op dit moment is er nog niks bekend over een eventuele overname kandidaat.

Reageer op dit artikel