nieuws

De favoriete zomerbieren van 2016

Café

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbieren. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is het onderscheid ten opzichte van de rest? Een voorpublicatie.

De favoriete zomerbieren van 2016
Michel Zoeter

Nu de voorbereidingen op de lente en de zomer in volle gang zijn vroeg Misset Horeca aan tien liefhebbers en kenners: wat is jouw favoriete zomerbier? Alle tien de reacties en alle tien de bieren staan in de nieuwe Misset Horeca die zaterdag 20 februari verschijnt. Hieronder vast drie voorproefjes.

Anton Tielen – Kwaremont

Anton Tielen van café ’t Hemeltje in Bloemendaal noemt Kwaremont als hét zomerbiertje voor 2016. ‘Mooi, pittig blond bier met een goed verhaal. Het alcoholpercentage is gelijk aan het stijgingspercentage van gelijknamige helling in de Ardennen, 6,6 procent. Kortom een goed verhaal, een lekker bier met een mooi glas. Ook niet onbelangrijk.’

Peter van der Arend – FF Lekker met je Bek in het Zonnetje

Een opvallende naam en dat is een understatement. Die kan natuurlijk alleen maar ontstaan zijn bij Brouwerij Het Uiltje in Haarlem. Bieroloog Peter Van der Arend: ‘Het bier is lekker hoppig en vol van tropisch fruit, citroen en heeft een lichte karamelsmaak. De nasmaak is kort, maar kruidig en ook weer hoppig. Het nodigt uit om nog een slok te nemen.’

Jos de Winter – Paulaner

Jos de Winter, eigenaar van De Dikke Dries in Utrecht, hoeft niet al te lang na te denken over zijn favoriete zomerbier. ‘Dan ga ik voor de Paulaner. Een mooie strakke Hefe Weisse. Niet al te zoet, weinig poespas, gewoon een smaakvol zomerbiertje. Ik heb het nu al heel lang op de kaart staan, zeker een jaar of tien en het verkoopt gewoon heel goed.’

Complete overzicht in nieuwe Misset Horeca

Wat kun je deze zomer prima op de bierkaart zetten en waarom? In de nieuwe Misset Horeca lees je meer over de keuzes van Anton Thielen, Peter van der Arend en Jos de Winter. Maar ook de favoriete zomerbieren van biersommelier Kim Lentjes, Terras Top 100-winnaar Arnoud Schimmel, bieraficionado en journalist Raymond van der Laan, Café Top 100-winnaar Riet de Kort, bierexpert en eigenaar van Gronings biercafé De Toeter, Maik van Heerd, wereldkampioen biertappen en eigenaar van Grand Café De Lindenhof Sander van Veenendaal en jurylid van de tapwedstrijden en eigenaar van Zomerzorg in Hillegom Nigel Siebelt.

Reageer op dit artikel