nieuws

Dertiende editie Utrechts Café Theater Festival

Café

In Utrecht vindt in het weekend van 4, 5 en 6 maart het Café Theater Festival 2016 plaats. Theatermakers zullen elk van deze dagen korte voorstellingen geven in diverse cafés in de stad.

Dertiende editie Utrechts Café Theater Festival

Het Café Theater Festival moet volgens de organisatoren de trouwe theaterliefhebber ontwapenen en de niets vermoedende passant of de stamgast overvallen in hun eigen café. Het Festival biedt bezoekers elke dag een uitgebreid festivalprogramma, bestaande uit 26 korte cafévoorstellingen omlijst door randprogrammering. Bezoekers kunnen aan één toog hangen, een van de zes themaroutes volgen of met behulp van het blokkenschema hun eigen theatrale kroegentocht uitstippelen.

Van muziek tot komedie

Het programma van de dertiende editie varieert van filosofisch muziektheater tot fysieke komedie en van circus tot opera. De themaroutes dragen dit jaar alle zes spreekwoordelijke titels als Moed indrinken, De broek aan en Een halve waarheid. Onder de deelnemende cafés onder meer De Dikke Dries, The Village, Boslust, Zanzibar en Van Velsen.

Reageer op dit artikel