nieuws

Hertog Jan lanceert laatste gelimiteerde Ongekend-bier

Café

Hertog Jan lanceerde vrijdag 26 februari het derde en laatste bier in de serie Ongekend. De zogeheten HJA16/3 is onder meer met dry-hopping en vijf soorten hop gebrouwen. Van het speciaalbier is slechts 65 hectoliter gebrouwen.

Hertog Jan lanceert laatste gelimiteerde Ongekend-bier
Een trotse brouwer Han van Hertog Jan, met zijn witte en zwarte kruiken.

Het is voor het eerst dat Hertog Jan een bier met dry-hopping en zoveel verschillende hopsoorten op de markt brengt. Voor het dry hoppen werd gebruikt gemaakt van drie Amerikaanse hopsoorten: Cascade, Citra en Mount Hood. Voor het brouwen zelf werden nog twee hopsoorten gebruikt. De Hallentauer Northern Brewer en Hallertauer Perle. De HJA16/3 is het laatste bier in een serie van 3. Met de serie wil ook de Arcense brouwer aanhaken op de al langer spelende toenemende interesse in speciaalbier. In september werd de HJA15/1 op de markt gebracht, in november gevolgd door HJA15/2.

65 hectoliter beschikbaar

Nu is er dus de laatste in de serie, de HJA16/3. De introductie bij Tapperij De Zwijger was een eerste kennismaking voor pers en bierkenners. Zaterdag 27 februari mag het publiek kennis maken bij Café De Dikke in Leusden. Ook van dit hoppige bier is wederom één tank gebrouwen, van in totaal 65 hectoliter. Voor wie dit nog niet exclusief genoeg is; de HJA16/3 is opnieuw in de inmiddels bekende zwarte kruiken verkrijgbaar. Maar speciaal voor de laatste serie zijn er ook nog eens 335 witte kruiken, voor de verzamelaar te verkrijgen.

Horeca: op inschrijving

Vanaf maandag 29 februari is de gelimiteerde uitgave te verkrijgen bij de Mitra en de Jan Linders Supermarkten. Van de totale productie, zo’n 65 hectoliter, is ongeveer een derde naar de horeca gegaan. Cafés konden zich daarvoor inschrijven, iets dat massaal gedaan werd waardoor het bier niet meer te verkrijgen is voor de horeca, behalve bij de cafés die zich al in een vroeg stadium ingeschreven hadden. Dat zijn voornamelijk cafés die behoren tot de Hertog Jan Vriendenkring en cafés die de eerste twee bieren ook al verkochten.

Reageer op dit artikel