nieuws

Merijn Sips chef-kok Café Rotterdam

Café

Een volledig vernieuwde kaart en een verfrissend interieur: Café Rotterdam is in een nieuw jasje gestoken. Een jonge keukenbrigade geeft onder leiding van chef-kok Merijn Sips een creatieve draai aan de Franse keuken. Ingrediënten als topinamboer, gorgonzola, verjus, mierikswortel, gember, kokos en lychee worden op creatieve wijze bereid.

Merijn Sips chef-kok Café Rotterdam
Credits: Joost Wensveen

Het interieur is warmer en heeft een internationale allure die doet denken aan een groot stedelijk restaurant in Londen of New York.

Nieuw elan
Tal van glazen lampjes aan een in het oog springende en plafondhoge, mintgroene stalen constructie, oranje barkrukken en veel hout. Bovendien komt er een groot 3D kunstwerk van de Nieuwe Waterweg van Hannah Bolsius te hangen. Het interieur straalt warmte uit, wat perfect aansluit bij de ongedwongen en persoonlijke sfeer in het restaurant. Chef-kok Merijn Sips komt uit Drenthe en deed in het Rotterdamse al ervaring op bij Las Palmas en Restaurant De Harmonie. Ook werkte hij bij Librije’s Zusje in Zwolle. Hij stelde een jong en creatief team samen dat in de keuken aan de slag gaat met gerechten die gebaseerd zijn op de Franse keuken, al wordt daar wel een eigenzinnige draai aan gegeven.

Wine & bites
Gasten kunnen bij Café Rotterdam terecht voor (zaken)lunch en diner, maar ook voor Wine & Bites. Ook die bites zijn net even anders, denk aan crostini’s met kippenlever en granaatappel en oesters met rode kool en appel. Overigens zullen alle gerechten op de kleine en grote kaart steeds met de seizoenen mee wisselen.

Over Café Rotterdam
Remco Witberg, partner van de Dudok Groep en manager van Osteria Vicini en K&B, gaat het nieuwe Café Rotterdam runnen. Wendy Persoon zal de rol van gastvrouw op zich nemen en wordt ondersteund door een enthousiast team.

Reageer op dit artikel