nieuws

Twee Nederlanders in finale eerste Glass Design Competitie

Café

357 barprofessionals meldden zich aan bij de Glass Design Competitie van glaspoducent Libbey om een glas te ontwerpen voor de ultieme drinkbeleving. Zes van hen strijden in de finale op 17 mei in Lissabon. Onder de finalisten zijn twee Nederlanders.

Twee Nederlanders in finale eerste Glass Design Competitie

De winnaar van ‘s werelds eerste Glass Design Competitie krijgt de kans om een blijvende stempel op de industrie te drukken, zijn of haar glas wordt namelijk in productie genomen door Libbey en wereldwijd verkocht.

De jury van de eerste bartendercompetitie die niet de drank maar het glas centraal zet, kiest op 17 mei het winnende design dat van een drankje een drankbeleving maakt. De zes finalisten strijden tijdens de Lisbon Bar Show om hun glas in productie te zien gaan.

Robert Schinkel (41) haalde onder meer een plek in de finale. Schinkel is mixologist, thee-sommelier en eigenaar van een agency op het gebied van hospitality en cocktailtrainingen. Hij vindt een concurrent in landgenoot Richard Zylstra (48) die naast Glassologist ook eigenaar van Triple C Beverage Solutions is; een bedrijf dat zich richt op diverse activiteiten binnen de horeca- en hospitality-branche.

In een zoektocht naar een unieke drinking experience, beoordeelde de jury iedere inzending op zowel design als concept. Ook het signatuur van Libbey telde mee: functioneel, onderscheidend en duurzaam.

De wedstrijd werd in het leven geroepen omdat in de ogen van Libbey het juiste glaswerk de drinkervaring naar een hoger plan kan tillen.

 

Reageer op dit artikel