nieuws

Anja Schukkink wint Dutch Tea Championship

Café

Theesommelier Anja Schukkink van Tea in Motion mag zich Nederlands Theekampioen noemen. Tijdens de finale van het Dutch Tea Championship op het Amsterdam Coffee Festival versloeg Schukkink de drie andere finalisten glansrijk.

Anja Schukkink wint Dutch Tea Championship

Juryvoorzitter Karlijn Dapper (Dutch Tea Champion 2015) licht de keuze van de jury toe: ‘Anja is de terechte winnaar. Ze was de sterkste in smaak, werkwijze en techniek en wist ook het publiek voor zich te winnen door haar enthousiasme en passie voor thee.’ Jessica Zagers, Kizuna Tea Specialist, behaalde de tweede plaats, Björn Cocu (Intelligentia ICE) werd derde en Jerry van Daalen eindigde op de vierde plaats.

Finale-opdrachten

Vier finalisten moesten in vijftien minuten drie verschillende theesoorten bereiden en presenteren onder het toeziend oog van de vakjury bestaande uit Karel Thieme (Tea Taster), Milo van Velzen (Simon Levelt) en Karlijn Dapper (Tea Lifestyle en Dutch Tea Champion 2015).

Vijfde editie

De vijfde editie van het Dutch Tea Championship vond dit jaar plaats tijdens het Amsterdam Coffee Festival in de Westergasfabriek. De organisatie van het evenement was dit jaar voor het eerst in handen van International Tea & Coffee Academy, in samenwerking met voormalig Dutch Tea Champion Karlijn Dapper.

 

Reageer op dit artikel