nieuws

Bocca ‘Beste Nieuwe Koffiebar Nederland’

Café

De Amsterdamse koffiebar Bocca is door tijdschrift Esquire verkozen tot Beste Nieuwe Koffiebar van Nederland. Het magazine selecteerde daarnaast nog zeven andere nieuwe koffiebars die allen ongeveer een jaar open waren, en volgens het blad tot de top van Nederland behoren.

Bocca ‘Beste Nieuwe Koffiebar Nederland’

Een vakjury testte de afgelopen maanden door het hele land de koffie bij uitspanningen die zichzelf als specialty coffee bar profileren en grofweg korter dan een jaar geleden zijn geopend. Uit de vele nieuwe zaken werd een lijst samengesteld van de acht beste nieuwe koffiebars.

Jury-beoordeling

Van die acht bars bleek het nog maar net geopende Bocca aan de Amsterdamse Kerkstraat de beste. De jury roemde vooral de vakkennis en koffieambities van de branders en baristi, zonder dat de bar pretentieus overkwam. De jury lette bij de test op kwaliteit en presentatie van de koffie (branding en versheid van de bonen, cremalaag, temperatuur en de verhouding melk/koffie), gastvrijheid, bekwaamheid van de barisiti en inrichting en sfeer van de bar.

Lijst in nieuwe uitgave

De test die voor het vijfde jaar op rij werd gehouden, bracht de jury door heel het land. Amsterdam, Rotterdam en Utrecht hadden per stad twee afgevaardigden in de test. Amersfoort en Eindhoven hadden ieder één nieuwe koffiebar die Esquire tot de beste van Nederland rekent. De nieuwe editie van Esquire, waarin de complete lijst koffiebars met het volledige jurycommentaar is opgenomen, ligt in de winkel.

Reageer op dit artikel