nieuws

Cocktail Professor komt met Filipijnse cocktails

Café

Het in Amsterdam gevestigde internationale cocktailbureau Cocktail Professor vloog naar de Filipijnen om voor het luxe boutique hotel Villa Caernilla een nieuwe cocktailkaart te ontwerpen. De resultaten zijn zes ambachtelijke cocktails, geïnspireerd op het Filipijnse eiland Boracay, waar het hotel gevestigd is.

Cocktail Professor komt met Filipijnse cocktails

Voordat Cocktail Professor aan de slag ging met het maken van de zes signature cocktails, verkenden ze het eiland en hadden ze gesprekken met het barpersoneel en de lokale bevolking. ‘De schoonheid van het eiland moet gecombineerd worden met de cocktails. De zes cocktails zijn op basis van zelfgemaakte infusies en siropen, geïnspireerd op de lokale rituelen, ingrediënten, gerechten en verhalen van kinderen. Wij willen alle vijf zintuigen prikkelen’, zegt Cocktail Professor.

De cocktails zijn licht en verfrissend, zoals ‘Lapu-Lapu’, waar de lokale Sampaguita-
bloemen worden gebruikt in een siroop. Deze cocktail wordt geserveerd in een grote schelp van het Puka Strand. Fruitig en vol van smaak is de ‘Juan Tamad’, met verse ananassap, donkere chocolade en lokale bruine rum, geserveerd in een kokosnoot (foto) met een kleine vuurshow door de barmannen.

Ook ontwierp het Nederlands bureau een gezonde cocktail. ‘Holy Water’ voor de dames met verse selderijsap, mango-extracten, gin en lime. En voor de mannen de ‘One Day Millionaire’: een sterke cocktail met zelfgemaakt Luya-bier, cognac en een grote ijsbal met daarin een lokale orchidee.

Villa Caemilla is 1,5 jaar geleden geopend en heeft al awards gewonnen: ‘Best Boutique Hotel of the World 2015’ en ‘Winner of Southeast Asia’s Best Newcomer Boutique Hotel 2015’. Naast de signature cocktails serveren de bartenders ook een aantal klassieke cocktails met originele recepten. Cocktailprofessor.com

Reageer op dit artikel