nieuws

Eigenaar Urker café gaat strijd aan met ‘illegale horeca’

Café

Eigenaar Jacob Otter van café Havenzicht op Urk gaat de strijd aan met de ‘illegale horeca’ in het vissersdorp. Vanaf dit weekend gaat hij tijdens uitgaansavonden ook 16- en 17-jarigen toelaten. Volgens Otter gaan vriendengroepen vaak naar illegale barren, als een deel van de groep nog 18-minner is en dus nog geen alcohol mag drinken in een kroeg.

Eigenaar Urker café gaat strijd aan met ‘illegale horeca’

Om te voorkomen dat zo’n vriendengroep –  met ook meerderjarigen wegblijft  – heeft Otter nu de leeftijdsgrens verlaagd, zo zegt hij tegen Omroep Flevoland. ‘Ik wil de doelgroep breder trekken.’ Voor de 18-minners heeft hij vanaf dit weekend een speciale cocktailkaart met alcoholvrije drankjes.  Otter vindt het ‘vreemd en twijfelachtig’ dat de gemeente niet optreedt tegen de ‘illegale barretjes’. Door de ‘grote leegloop’ zegt hij dat hij afscheid moest nemen van drie fulltime medewerkers.

Koninklijke Horeca Nederland strijdt al jaren tegen de barren op het industrieterrein in het dorp, omdat ze oneerlijke concurrentie voor de reguliere horeca zouden opleveren. De gemeente spreekt niet van illegale barren, maar van jeugdhonken die regelmatig worden gecontroleerd.

Met een kaart met alcoholvrije cocktails en bieren hoopt de uitbater de 18-minners over de streep te kunnen trekken om hun jeugdhonk, waar ze mogelijk wel alcohol drinken, te verlaten. ‘Alcohol mogen wij niet schenken. Aan de bar vragen we daarom om een ID-kaart.’ Blijkt dat niet goed te werken, dan wil hij in de toekomst met polsbandjes gaan werken.

 

 

Reageer op dit artikel