nieuws

Friese 11 Bierentocht bij café De Stee

Café 115

11 Friese bieren om de lokale producten op een ludieke manier onder de aandacht te brengen. Dat is het idee van Arman en Ilva Stoelwinder van Café De Stee in Leeuwarden. Deelnemers aan de ’11 Bierentocht’ krijgen zelfs een stempelkaart om hun tocht officieel te voltooien.

Friese 11 Bierentocht bij café De Stee

Een leuke verwijzing naar de ‘tocht de tochten’, maar minder zwaar en veel lekkerder. Zo omschrijft Café De Stee in Leeuwarden haar initiatief om de Friese bieren in de provinciehoofdstad onder de aandacht te brengen.

Beperkte deelname

Vanaf 5 april kunnen gasten 11 Friese bieren drinken en met een stempelkaart de 11 Bierentocht volbrengen. Onder de bieren ook het eigen bier van de Stee, Oldehove. Wie de hele tocht wil volbrengen moet er tijdig bij zijn. Door de beperkte beschikbaarheid van alle bieren, kunnen slechts 48 deelnemers meedoen.

De deelnemende brouwerijen/bieren zijn:

1 Us Heit, Bolsward
2 Kleine Beer, Lemmer
3 Grutte Pier, Leeuwarden
4 It lulke wiif, De wouden
5 Brandsma, Augustinesga
6 Scelling, Terschelling
7 Amelander, Ballum
8 Bonifatius, Dokkum
9 Koningshert, Drachten
10 Kald Kleske, Burgum
11 Oldehove Leeuwarden

De aftrap is maandag 5 april om 16.30 bij Café De Stee in Leeuwarden.

Café Top 100-café

De Stee bestaat vanaf 1977 en de tweede generatie Arman & Ilva, broer en zus, staan sinds 1996 aan het roer.  Het actieve duo heeft onder meer sinds 5 april 2014 haar eigen bier op de tap en is daarnaast grondlegger van de biertour door Leeuwarden. De Stee heeft daarnaast jarenlang in de top gestaan van de Café Top 100 van Misset Horeca. Met als hoogtepunt de derde plek in 2012.

Reageer op dit artikel